Koodi-puhelin
Tehtävä
BTS

Pullo pyöri. Tuntui jo, ettei se pydähdy lainkaan, ja sitten tuntui, että se pysähtyisi mun kohdalle. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut. Mun sijaan etiketin karhu jäi tuijottamaan Anssia, joka kohdisti oman katseensa tyynenä Roopeen. Roope sen sijaan ei ollut tyyni; kundin silmät paloivat silkasta tietämisen halusta. Ja vaikkei kukaan sitä myöntänytkään, niin kaikkihan me haluttiin tietää. Ihan vähän jotakin, ihan vähän vain. Ihan jotakin pientä.

- Totuus vai tehtävä? Roope kysyi ääni uteliaisuudesta tahmeana.

- Totuus, Anssi vastasi olkiaan kohauttaen.

- Okei, Roope hymyili vinosti. - Nyt tulee joku paha. Me odotimme. Roope mittaili vastapäätä istuvaa Anssia, harkitsi tarkkaan. Se näytti siltä, ettei keksinyt mitään, mutta se ei ollut totta. Roopella oli tuhat kysymystä. Vaikeaa oli valita yksi.

- Onko sua koskaan pantu perseeseen?

- Vittu mikä yllätys, Jake tuhahti. Jätkä katseli muualle, mutta mä tiesin, että se oli utelias siinä missä muutkin. Tonikin oli kysymyksestä vähän vaikeana, ja yritti tuijotella johonkin ikkunattomassa huoneessa.

- On.

- Oikeesti?

- On.

- Hyi saatana. Anssi vilkaisi kommentin heittäjää. Se oli Jussi, joka ei alunperinkään ollut halunnut homoa meidän dokausiltaan. Se tuijotti inhoten Anssia, joka tuijotti ilmeettömänä takaisin. - Miten sä jumalauta pystyt?

- Mitä se sua liikuttaa?

- Vittu sä olet ällöttävä.

- Jussi, turpa kiinni, Jake ärähti väliin. Jussi ei piitannut vaan tuijotti Anssia räpäyttämättä silmiin. Tämä oli kuin suolapatsas.

- Mitä vittua sun päässä tapahtuu?

- Mitä helvettiä se sua liikuttaa?

- Nyt jumalauta loppui, Sami, jonka kämpässä me oltiin, karjahti väliin. Hiljaisuus oli pitkä. Jätkät tuijottivat liikahtamatta toisiaan, toinen kalpeana inhosta ja toinen raivosta. Lopulta Jussi kuitenkin käänsi katseensa pois. Anssi ei tehnyt niin.

- Miten sä voit puhua mulle noin?

- No niin, hei, Sami yritti rauhoitella, mutta sytytyslanka paloi jo.

- Mä puhun sulle just niin kuin mua huvittaa, Jussi ärjähti. Porukka huokaisi. Tässä sitä oltiin.

- Et jumalauta puhu! Anssi huusi ja viskasi Jussia otsaan käteensä sattuneella tyhjällä tölkillä. Me yllätyttiin siitä vihasta. Anssi oli sellainen lyhyt, rauhallinen ja vaalea jätkä, viimeinen, jonka odottaisi pistävän vastaan. Suoraan fyysiseen kontaktiin sitä ei kuitenkaan saanut päästää. Jussi olisi liiskannut sen kuin kärpäsen, ja niin se ilmeisesti oli aikeissa tehdäkin.

- Älä sä vitun hintti ala kerjäämään verta nenästäs, Jussi leimahti ja ponkaisi kohti Anssia. Se veti nyrkkinsä taakse, ja mä ehdin jostain syystä reagoimaan muiden jätkien vasta rekisteröidessä tilannetta. Tartuin viuhahtavaan nyrkkiin ja väänsin sen ikävästi lattiaan. Jussi huusi kuin syötävä.

- No voi nyt perkele, Sami räjähti lopullisesti ja syöksyi irrottamaan Jussia mun otteesta. - Jos joku vielä riehuu niin lentää ulos, Jussi lentää jo nyt! Ja voi vittu sunkin kanssas, Sami sadatteli mulle Jussin valittaessa kättään.

- No mieti sitä jälkeä mikä olis tullut jos Jesse ei olis estänyt, Toni huomautti saaden Roopen naurahtamaan. Anssi tuijotti järkyttyneenä Jussia, jota Sami lähti retuuttamaan pois.

- Tää lähtee nyt ulos ja voi vittu jos täällä tapahtuu jotain mun ollessa hermosauhuilla.

Toni ja Jake päättivät nekin lähteä röökille yllättävän tapahtumakulun jälkeen. Mä jäin kolmin Anssin ja Roopen kanssa. Jälkimmäinen avasi uuden kaljan. Hetkeen ei kukaan sanonut mitään.

- Voi vittu, Anssi kirosi lopulta. - Sori kun mä aiheutin tällasta.

- Sä mitään aiheuttanut, Roope tuhahti. - Sehän sulle alko päätään aukomaan. Älä siitä piittaa.

- Se nyt on tollanen mulkvisti välistä, komppasin Roopea. - Varsinkin pienessä känässä.

Anssi ei kommentoinut. Se raapi niskaansa ja hörppi oluestaan. Tunnelma oli vähän kireä, mutta laukesi pian jätkien tultua takaisin.

- Mä raahasin sen bussipysäkille, Sami sanoi ja kittasi sekin uutta kaljaa. - Sori muuten, se lisäsi Anssin suuntaan. - Ei olis pitänyt antaa sen puhua sulle niin vittumaisesti. Ootsä ok?

- Joo, Anssi vastasi ja hymyili pienesti. - Sori tää välikohtaus.

- Ei mitään, Sami kuittasi ja istui takaisin rinkiin. - No niin. Mihis me jäätiin?

- Anssin vuoro pyörittää, Toni muisti. Peli jatkui taas.

Jatkoa tulossa...

Copyright © Koodi.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute